Hae tästä blogista

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

2. päivä alussa

Eilinen matka meni hyvin, vaikka olin tosi väsynyt 3 tunnin yöunien takia. Viiden tunnin bussimatka alkoi loppumatkasta jo vähän puuduttaa, mutta ei se mitään. Helsingissä kaikki meni hyvin, eikä tarvinnut edes odottaa kauan, kun pääsin jo koneeseen lähtöselvityksen, matkatavaroiden luovutuksen ja turvatarkastuksen jälkeen. Ensimmäistä kertaa ikinä mua jouduttiin käpälöimään siinä turvatarkastuksessa! Unohdin kellon ranteeseen, joten siitä varmaan johtui, että alkoi piippaamaan...

Kööpenhaminassa oli lennon vaihto ja aikaa jäi lopulta vain reilu 30 minuuttia. Kiirehdin oikealle portille, jossa tuli mieleen, että pitäisikö lähtöselvitys tehdä uudelleen ennen kuin pääsee koneeseen. Kysyin sitten kohteliaalta herrasmieheltä apua, mutta hänkään ei ollut varma. Menin sitten vaan sinne portille ja olin tosi jännittynyt ja väsynyt, että purskahdin itkuun, kun koitin kysyä lähtöselvityksestä. Sain itku kurkussa sen kuitenkin sanotuksi ja virkailijahan teki sen heti siinä! Oli vaikeeta, mutta kun kaikki vaan sattu purkautumaan siinä sitten itkuna.

Stuttgartissa otin laukun (joka oli onneksi kerennyt vaihtaa minun kanssa samalle lennolle) ja perheestä äiti ja kaksi nuorinta siskosta olivat minua vastassa! :) Etupenkillä autossa katselin maisemia ja koetin pysyä keskustelusta kärryillä. Iltaa kohden ymmärtäminen parani ja perhe pyrkii puhumaan mulle Hoch-Deutschia alueen murteen (Schwäbish) sijasta. Kivoja juttutuokioita on ollut ja jonkun kanssa kahdestaan puhuessa ymmärränkin paremmin. Jos he puhuvat toisilleen, en meinaa pysyä kärryillä, koska tällöin puhe on enemmän murretta ja myös entistä nopeampaa.

Eilen kävimme myös ostamassa Deborahille kenkiä ja kävimme myös muissa kaupoissa. Täällä on vielä kaikki kaupat erikseen, esim. liha- ja juomakaupat, joka on mun mielestä hauskaa! :D Muilla paitsi perheen isällä on tämä viikko lomaa, mutta huomenna on jokin katolinen juhlapäivä, jolloin isäkin on vapaalla. :)

Anne

4 kommenttia:

 1. Jee hyvältä kuulostaa:) Oli sulla kyl pitkä matka kokonaisuudessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no 12 tosiaan lähdin ja perillä olin 9:30. Ja on kivaa! :)

   Poista
 2. Kuulostaa tosi kivalta! Eika mikaan ihme, jos kaikki purkautuu yhtakkia.. Mulla tulee varmaan toi reaktio sit viimeistaan, kun mun pitaa lahtea taalta usasta.. :/ Kuulostaa kylla tosi ihanalta toi sun alkumatka! Toivottavasti se sailyy sellaisena :) Olis kiva lueskella sitten enemmankin kuulumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Nää on niin kivoja, mitenköhän voin ikinä lähteä täältä! :o

   Poista