Hae tästä blogista

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Arki alkoi

No niin... ensimmäinen koulupäivä täällä alkoi sen verran hyvin, että nukuin pommiin!  :D Herätys oli soimassa, mutta en vissiin herännyt siihen. Äiti tarjoutui illalla herättämään minut, mutta sanoin, että laitan herätyksen. Äiti tuli sitten onneksi herättämään 50 minuuttia ennen lähtöä ja kyllä kerkesin ihan ok, mutta olisin halunnut ensimmäiseksi aamuksi vähän enemmän pelivaraa. Äiti vei meidät autolla kouluun, koska aamulla satoi paljon. Äsken oli taas pieni sadekuuro, mutta se meni yhtä nopeasti ohi kuin alkoikin.

Ensiksi mentiin äidin kanssa kansliaan hakemaan mulle lukujärjestys ja kertomaan rehtori Fischerille, että täällä ollaan. Koulu alkoi 7:45 ja ensiksi oli 2 tuntia taloustietoa. Miesopettaja oli kiva ja kyseli jotain perustietoja minusta ja lupasi puhua vähän hitaammin kuin normaalisti. Sanoi kuitenkin unohtavansa sen viidessä minuutissa. :D Aiheena oli työntekijän oikeudet jne. Käyn siis Deborahin kanssa samoilla kursseilla.

Seuraavaksi oli 2 tuntia hyppyä jolloin Deborah luki ranskan sanoja ja teki englannin tehtävän. Minä vain hengailin ja koetin pysyä ihmisten keskustelusta kärryillä. Vähän ujona en uskaltanut juurikaan ottaa osaa keskusteluun, siihen vaan hidastelemaan, kun en pysty puhumaan saksaa niin tuhatta ja sataa. Yksi tyttö luki saksa-suomi -sanakirjaani ja oli aika jännää. :D Sitten oli 2 tuntia englantia ja tunnit olivat lähes kokonaan englanniksi. Noilta tunneilta tulikin tämän päivän ainoat läksyt, jotka ajattelin tehdäkin.

Ruokatauolla syötiin äidin mukaan antamat eväät, sämpylä ja "amerikkalainen" eli joku makea leivonnainen, jossa oli toisella puolella suklaa- ja toisella sokerikuorrutus. Seuraavilla ranskan tunneilla en ymmärtänyt oikeastaan mitään, koska kaikki kommunikointi tapahtui ranskaksi. Opettaja antoi minun kuitenkin esittäytyä saksaksi ja kyseli minulta jotain kysymyksiä. Viimeiseksi oli pskykologian tunnit, jotka olivat mielenkiintoisia! Ymmärsin ja pysyin kärryillä tosi hyvin, jee! Vieressä istuva tyttö sanoi, että opettajalla ei ole ihan kaikki muumi laaksossa, mutta hän oli kuitenkin mukava. Tämä naisopettaja kyseli jotakin suomesta ja minusta, myös opiskelijat kyselivät jotain.

Psykologian tunneilla minussa ihmetystä herätti se, että opettajan kysyessä, josko joku haluaisi lukea kirjasta pätkän ehkä puolet luokasta viittasi! Suomessa kaikki tuntuvat vain välttelevän sitä. Saksan kulttuuriin kuuluu lisäksi kaikenlainen väittely ja keskusteleminen eri aiheista, joten tunnit olivat mielenkiintoisia, kun kaikki esittivät omia mielipiteitään.

Koulu loppui siis klo 17, jonka jälkeen kävelimme kotiin ja söimme pitsaa. Aamulla koulussa ei ollut niin hirmuisen kivaa, mutta iltapäivää kohden parani aina vaan eli huomenna on varmaan jo ihan eri juttu! Nyt tiedän niitä ihmisiä jo vähän ja huomenna koulussa oleminen on varmaan jo luontevampaa. Huomenna onkin 4 tunnin hyppy keskellä päivää, joten tullaan varmaan kotona käymään.

Säät ei ole meitä oikein täällä suosineet, nimittäin sää on ollut aika epävakainen. Olen ollut vähän flunssassa, mutta pikkuhiljaa helpottaa jo. Äidillä, isällä ja Deborahillakin on ollut vähän yskää ja nuhaa, mutta kyllä tämä tästä. Ei ole paljon menoa haitannut, vaikka yskä onkin ollut välillä kiusallinen. Nyt minulla on muuten "oma" tietokone käytössä, oikestaan toissapäivästä lähtien, jolloin isä laittoi tämän minulle toimintavalmiiksi. Isä korjaakin työkseenkin tietokoneita. En kyllä tiedä, mitä hän tälle koneelle teki, mutta tämä oli kuitekin palasina keittiön pöydällä. Mielummin teen täällä kuitenkin muuta kuin istun koneella. :)

Anne

2 kommenttia:

 1. Miten oot pärjännyt saksalla? Mua pelottaa että oon ihan hukassa vähän väliä kielen puolesta..:S
  Onpas jänniä koulupäiviä! Paljon hypäreitä;o ja aika pitkiä päiviä kans. Mutta varmaan tutustut sitten aika paljon uusiin ihmisiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon puhunu koko ajan pelkästään saksaa. :) Paitsi joskus jonkun sanan on joutunut sanomaan englanniksi, jos en ole sitä tiennyt, eikä selityksestä muuten ole tullut mitään.

   Tänään saksan ja matikan tunneilla ymmärsin tosi huonosti, koska opettajat puhuivat nopeasti ja murteella. Murteella hitaasti puhujia ymmärtää paremmin tai sitten nopeasti Hochdeutschia puhuvia, mutta ei nopeasti murretta puhuvia...

   Tänään on keskellä päivää 4 tuntia hyppyä, joten tultiin kotiin ja äiti laittaa meille ruoan. Koulussa viihtyminen vaihtelee lähinnä opettajien mukaan; jos opettaja puhuu ymmärrettävää saksaa ja aihe on edes kohtalaisen mielenkiintoinen, ei minulla ole mitään ongelmaa istua tunneilla. Jos en tajua mitään, on toki tylsää.

   Poista