Hae tästä blogista

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Koulu

Koulu on nimeltään Rechberg-Gymnasium ja käyn Deborahin kanssa samoilla kursseilla. Tänään menin tosin eka kertaa eri kurssille, biologian tunnille ranskan sijaan. En ole sanaakaan ranskan tunneilla ymmärtänyt, joten olen tehnyt siellä jotain muuta. Ajateltiin, että olisi parempi mennä johonkin muualle, joten menin yhden kivan tytön kanssa bilsaan. :)

Meillä on matikkaa, taloustietoa, englantia, saksaa, psykologiaa, biologiaa (nyt 2 kurssia), kuvista, etiikkaa (jota ei ole tosin vielä kertaakaan ollut, koska kaikki tunnit ovat olleet peruttu) sekä fysiikkaa (sitäkään ei ole ollut). Koulussa kaikki menee ihan ok, mutta ymmärtäminen riippuu paljon opettajasta. Osa tunneista ovat tosi pitkäveteisiä.

Alussa olin vähän huono puhumaan ihmisille koulussa, mutta nyt menee jo hyvin! Tänään voin sanoa olevani ylpeä itsestäni, kun puhuin aika paljon Deborahin (ja nyt jo minun!) kavereiden kanssa. Lauantain juhannusjuhlassa tulin läheisemmäksi monien kanssa ja tänään Deborah kehuikin, miten hyvin puhuin siellä saksaa tyyppien kanssa. :)

Kouluun on parisen kilometriä matkaa ja se taittuu jalan. Suurin osa matkasta on ylämäkeä, sillä koulu sijaitsee mäellä/vuorella. Matka on siis hyvä pohjetreeni! Koulussa on lisäksi paljon portaita, kun rakennus on useammassa kerroksessa.

Samassa rakennuksessa ovat kaikki luokka-asteet, joten siellä näkee kaikenikäisiä nuoria. Vielä en siellä juurikaan osaa suunnistaa johonkin tiettyyn paikkaan, kun kaikki käytävät näyttävät niin samanlaisilta! :D Mielummin tietysti liikunkin jonkun kanssa kuin yksin.

Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti