Hae tästä blogista

torstai 7. kesäkuuta 2012

Perhe-elämää

Eilen, eli keskiviikkoiltana oltiin Deborahin kanssa viereisessä kylässä Süßenissä istumassa iltaa kavereiden kanssa. Ilta meni ihan okei, mutta vähän oli ulkopuolinen olo, sillä suurimmaksi osaksi en kuullut mitä muut sanoivat tai sitten puhe oli niin murteista, etten saanut oikein tolkkua. Pienemmällä porukalla puhuminen sujuisi varmasti paremmin, ja tuo olikin eka kerta, kun tapasin Debon kavereita.

Tänä aamuna käytiin perheen äidin kanssa vuorilla ajelemassa/käppäilemässä ja ottamassa kuvia. Oli kyllä komeat maisemat! Pitää joku kerta laittaa kuva tänne blogiin. Täällä oon eka kertaa pelannut Wiillä Mario-pelejä, ne on kyllä kivoja :) Tänään pelattiin taas vähän.

Ruoka on ollut hyvää, saksalaistyyppistä. Tänään oli sellasta ihanaa paistia TOSI hyvässä kastikkeessa. Oli oikein pitkään haudutettua jne., nam! Sen kanssa oli höyrytettyä punakaalia sekä "mykyjä" (Knödel). Tänä aamuna laitoin leivälle Nutellaa, mutta ei se ihan muhun iske. Pelkältään kyllä, mutta leivän päällä vähän eksoottista, kun en ole tottunut. :D

Mielestäni ymmärrän jo paremmin, enkä ole enää koko aikaa ihan pihalla. Isä puhuu mulle täysin Hochdeutschia, eli normaalia saksaa. Hänen täytyy miettiä vähän enemmän puhuessa, että saa sanottua asiat kirjakielellä Schwäbisch-murteen sijasta.

Täällä on kolme koiraa ja viisi kissaa. Kaikki on jo kavereita mun kanssa! :D

Nyt on kolmas päivä lopussa, katottiin Deborahin kanssa leffa ja nyt vähän datataan ennen kuin mennään pian nukkumaan. Tuntuu jo siltä, että olen kotona.

Macht's gut!
Anne

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, etta susta tuntuu jo silta, kuin oisit kotona! Ihana lukea tallasia paivityksia; osaat aina kirjottaa kaiken silla tavalla, etta lukija haluaa tietaa "mita seuraavaksi tapahtuu" & lukea loppuun asti! Hauskaa loppuviikkoa sinne Saksaan ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, kiitos! :) Tänään iltapäivällä mennään markkinoilla käymään; niitä on täällä Saksassa aika usein. Sää ei kyllä meitä nyt suosi, kun taas sataa, mutta jospa keli paranisi iltapäiväksi =) Hyvää viikonloppua sinne myös!

      Poista